Testing av ny løsning fra Effera

Alltid noe spennende på gang i AGTunnel!

AGTunnel har i samarbeid med Renta Norge og Effera testet ut en ny løsning for rapportering av maskiners helse og produksjonsdata. Løsningen som er utviklet av Effera løser en betydelig utfordring i bransjen, spesielt i områder med dårlig eller ingen dekning.

Utfordringer er nemlig at maskiner som er dypt inne i tunneler eller under bakken får ikke rapportert status om maskinens helse eller produksjonsdata grunnet dårlig dekning. Med den Effera utviklede enheten så hentes alt av data ut fra maskinen inn i en app på telefonen via bluetooth. Her lagres det midlertidig helt til mobilen kommer ut til område med dekning og da frigjør dataene som sendes videre til systemet til kunde eller maskinprodusent. Løsningen heter “Maskinvedlikehold med barriere”.

AGTunnel ser på dette som en meget god løsning da vi enkelt kan samle inn dokumentasjon om vedlikehold og på den måten unngå unødvendig driftsstopp. Vi ser nå på muligheten for å utvide samarbeidet da vi etter testing har opplevd positive resultater.

Les mer i artikkelen fra Anlegg & Transport